Wandel- & Natuurcoaching Amersfoort & Soest

Een coachingsessie in de frisse buitenlucht van de prachtige Soesterduinen of oude bossen rond het Eemklooster geeft extra ontspanning en energie. Omdat je in beweging bent, hoef je elkaar ook niet steeds aan te kijken. Tijdens het wandelen gebruiken we de symboliek en wijsheid van de natuur (natuurcoaching) om een antwoord op jouw vraag te vinden.

We kijken naar de spiegeling en metaforen in de natuur. Wat jou opvalt, vertelt iets over jezelf. Je gaat letterlijk om je heen kijken en (in)zien: waar leidt mijn pad heen? Welke keuzes moet ik maken? Wat houdt me tegen? Wat helpt me verder? Wat heb ik nodig? Waarom voel ik me zoals ik me voel? Ik coach jou om de, soms subtiele, signalen uit de natuur te vertalen naar jouw situatie en coachingsvraag. Coaching op deze bijzondere en diepgaande manier geeft verrassende inzichten en antwoorden!

Natuur is gezond  

In een Japans wetenschappelijk onderzoek werd de fysieke respons van 280 mensen getest tijdens een relatief korte wandeling door een bos. Zes mensen brachten ongeveer 30 minuten wandelend en mijmerend door, terwijl zes anderen vergelijkbare activiteiten ontplooiden in een stedelijke omgeving. De mensen die in het bos waren geweest vertoonden sterk verbeterde cortisol levels (een anti-stresshormoon), pols, bloeddruk en parasympatisch zenuwstelsel activiteit, vergeleken met de mensen die in de stad waren geweest. Vergelijkbare onderzoeken laten soortgelijke voordelen zien. Bijvoorbeeld een flinke boost aan intercellulaire anti-kanker proteïnes bij vrouwen en versterking van het zelfgenezend vermogen. Je verbetert tijdens wandelcoaching dus ook je gezondheid.

Soesterduinen en Eemkloosterbossen 

Amersfoort en Soest worden omringd door prachtige bossen, zandduinen, weilanden en heide van de Utrechtse Heuvelrug. De Soesterduinen en het bos rond het Eemklooster in Amersfoort zijn inspirerende en energetische plekken waar ik wandelcoaching verzorg. Heb jij een andere locatie in binnen- of buitenland? Bijvoorbeeld aan zee? Ook dat is mogelijk.