Mind Eye Power

Je ogen doen veel meer dan zien!

Je ogen zijn informatieverwerkers. De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in je hersenen. Met de oogtechniek van Mind Ey Power (MEP) stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap. Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen.

Oude programma’s ontkoppelen

Het blijkt mogelijk te zijn om invloed uit te oefenen op je gehele welbevinden door de oude programma’s te ontkoppelen en nieuwe, gezonde en ondersteunende netwerken te creëren. Met Mind Eye Power is het mogelijk om diepgaande en blijvende verandering te brengen in hardnekkige overtuigingen, onverwerkte emoties, (gevolgen van) trauma en ongezonde gewoonten die je belemmeren. Dit doen we met oogbewegingen en geestkracht (gerichte aandacht en intentie). Vaak zijn 1 tot 3 sessies al genoeg voor 1 levensthema.

Bevrijd jezelf met Mind Eye Power 

 • van: beperkende gedachten
 • onverwerkte emotionele ervaringen
 • faalangst, sociale angst, angst voor spreken in het openbaar
 • stress, frustraties, woede, verdriet, schaamte, schuldgevoel
 • slapeloosheid
 • gebrek aan energie
 • verslavingen (roken, drinken, eten…)

Een verschuiving in je hersenen

Er vindt tijdens de sessie een verschuiving plaats van actueel trauma naar herinnering, van probleem naar levensles, van stress naar evenwicht, van angst naar vertrouwen en van een staat van verdediging naar een staat van groei. De Mind Eye Power methode is geïnspireerd op:

 • Psychologische traumaverwerking (EMDR en Imaginaire exposure)
 • Moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties. (Oculomotorische regulatie, Integrale Eye Movement therapie)
 • Nieuwe wetenschap over trauma en cel geheugen (B. Lipton, J. Dispenza, C. Perth, P. Levine)
 • Eeuwenoude wijsheid over de werking van het brein, lichaam, geest en oogbewegingen (Wisdom Qigong, EMDR in de organen)
 • De beginselen van groei en de kunst van het moeiteloos leven en werken (Effortless Coaching)
 • Lichaamsgerichte werkvormen (Mindfulness exposure, Braingym, Sedona methode, Trauma Stress Release)

Aandacht en intentie

Met gerichte milde aandacht (mindfulness) en met een ongebonden intentie (beginsel van groei, Effortless Coaching) hebben de oogbewegingen een diepgaander effect. De neuronen gaan meer vuren en maken meer nieuwe verbindingen. Ook de oogbewegingen zelf zijn niet enkel mechanisch. Het gaat hier niet om oog gymnastiek. We doen de oogbewegingen met geestkracht waardoor de energetische werking sterker is. De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset (attentie en intentie) geeft de methode zijn kracht.

Je bent niet het slachtoffer van hardnekkige en terugkerende patronen en je hoeft je er niet mee te identificeren. Je kunt de pijn en angst letterlijk en figuurlijk onder ogen komen en laten zijn wat er al is.

Chantal van Weezel is opgeleid door Jacqueline Venbrux, lichaamsgericht werkend psychologe en grondlegger van de Mind Eye Power methode. Mind Eye Power is een erkende beroepsscholing, geaccrediteerd door Stichting Keurmerk Beroepsscholing en Stichting Register Vaktherapeutische beroepen en onlangs ook erkend en geaccrediteerd door KNTO (Stichting Kwaliteit en toetsing/natuurgerichte opleidingen).

Zelf ervaren?

Een sessie duurt 1,5 uur, waarbij we aan 1 thema kunnen werken. Mind Eye Power is geschikt voor kinderen en volwassenen. Binnen 1 tot 3 sessies kun je een goed resultaat verwachten.

bron tekst (bewerkt door CvW): Jacqueline Venbrux